Larppasin perinteistä suomalaista lomanviettotapaa, eli mökkeilyä

Pääsin viettämään monien vuosien tauon jälkeen suomalaisille perinteistä lomailumuotoa, eli mökkeilyä. Mökissä oli sähkö, mutta puuvessa, sekä netti ei toiminut lainkaan, tai siis niin hitaasti, että itse en ainakaan kokenut järkeväksi kuluttaa aikaani somessa. Jostain syystä kuitenkin televisiossa näkyivät kanavat. Saattoi olla, että jonkun operaattorin netti toimi jotenkuten. Puuvessasta ja minusta ei tullut parhaimpia ystäviä tälläkään kertaa.

Toisena päivänä taivaalla oli hauska pilviverhoilu. Pidän myös tuosta syvän vihreästä sävystä.
Oli niin mehevän näköisiä sieniä, mutta jäi keräämättä 😀

Somettomasta viikonlopusta huolimatta aika meni nopeasti. Oli tikanheitto-, mölkky- ja krokettikisoja sekä erilaisia lautapelejä. Näiden ohella saunottiin, grillattiin, jotkut urheat pulahtivat hyisessä suolammikossa. Itse olin kasvis-, salaatti- ja aamupalavastuuhenkilö. Tajusin vain vasta syötyämme, että olisihan sitä voinut jonkun kuvan ottaa kasvislisäkkeestä, salaatista tai tuoreella basilikalla maustetuista pinaatti-tomaattimunakkaista. Näin voisin antaa professionaalin vaikutelman kokkaustaidoistani. Olen aina yrittänyt kehua kokkia, syödessäni toisten tekemää ruokaa, koska se on aina ollut hyvää ruokaa. Kun itse otti isohkojakin vetovastuita ja teki ruokaa, mikä ei toisille ole niin normaalia (käytän paljon erilaisia kasviksia, enkä ole toista samanlaista kasvisintoilijaa kohdannut), niin kyllä sitä mietti, kun ihmiset olivat hiljaa, että onkohan ruoka heistä vain välttävää. 😀 Kyllä siis sain kehuja, mutta itsetunnolleni olisi tehnyt hyvää, jos se olisi ollut innostuneempaa. 😀

Ihan niin uusi lautapeli minulle, etten nimeäkään enää muista.

Parikymppisenä ja hieman sen jälkeen tuli mökkeiltyä useampana kesänä, toisinaan jopa kaksikin viikkoa. Sen jälkeen on ollut melkeinpä 10 vuoden tauko. Useimmat mökit ovat olleet joko kokonaan sähköttömiä, tai vain osittain sähköllisiä, missä päävalaistuskin on pitänyt olla myrskylyhtyjen valaisema. Väitän kuitenkin, että parasta mökkielämystä ei saada elelemällä mahdollisimman alkeellisesti. Paras mökkielämys voi tulla siitä huolimatta, vaikka kaikkia herkkuja ei ole. Haaveilen kuitenkin enemmän sellaisista mökeistä, missä on juokseva vesi, sähkö, sisävessat ja kunnon sängyt sekä sopivasti tilaa.

Lähes peilityyni

Saas nähdä, ehkä seuraava kerta mökillä sisältää nuo luksusominaisuudet ja ehkä seuraava mökkikertaa ei tarvitse odottaa 10 vuotta. Toisaalta kiehtoisi myös maaseutu- tai ”mökki”-asuminen ulkomaillakin. Oikeastaan ainoita, mistä olen kuullut, ovat olleet kokemuksia Toscanassa. Uskoisin, että muuallakin vastaavia lomanviettomahdollisuuksia on. Pitäisi vain ottaa selvää.

Minkälaisista mökeistä sinä pidät? Pitääkö olla sähköä ja sisävessaa, vai jotain askeettisempaa? Onko makuusi jokin syy? Vai kammoatko mökkeilyä? Jos pitäisi valita, että kumpi: ulkomaille, vai mökille? Itse kuvittelen valitsevani todennäköisesti ulkomaat.

Aikaisen aamun kajo

Höpöttelen lisäksi vielä niitä näitä.
Lupailin julkaisua jo sunnuntaina. Aloitin jutun tekemisen liian myöhään ja aloin kyseenlaistaa, onko jutussa pointtia, ja muita pieniä vastoinkäymisiä. Lopulta, kun pidin joistain kuvista niin koin, että ne on helpompi julkaista tätä kautta.
Tajusin myös viikonloppuna, että eihän minun tarvitse Helsingin parhaat mestat volume kakkoseen kerätä kaikkia parhaimpia juttuja, vaan voin tehdä useamman. Minulla on paha tapa kerätä pitkiä massiivisia juttuja, joiden kirjoittaminen on niin työlästä, etten saa mitään aikaiseksi. Mietin myös, että pitäisikö aloittaa jo vuoden viimeisimmän jutun kirjoittamista, kun ei voi muistaa kaikkia asioita enää kolmen kuukauden päästä.
Kuitenkin on joko Italian 2 osa tai Helsingin 2 osa tulossa seuraavaksi. Yritän tähdätä sunnuntaille 19.9. (Sen jälkeen onkin vähän enemmän kiirettä, eli jos missaan tuon, tauko voi kasvaa pidemmäksi.) Mutta se on sen ajan murhe. Seuraavaan kertaan, Heipat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s